Uusin Battlefield-peli ilmaiseksi

Matti Robinson
21. tammikuuta, 2008 14:40

Maailman suurin pelitalo Electronic Arts (EA) julkaisee tulevan Battlefield-sarjan pelin ilmaiseksi. Mainosrahoitteinen Battlefield Heroes tulee ladattavaksi kesällä. EA vihjasi myös, että peliin saa mahdollisesti lisää sisältöä "mikromaksamisen" avulla, jolloin pelaaja maksaa pieniä summia esimerkiksi uusista aseista, kertoo Tietokone.fi.
Aivan hyvää hyvyyttään EA ei ole peliä jakamassa ilmaiseksi, pikemminkin päinvastoin. Nopeat laskelmat osoittavat, että pelinkehittäjän ja julkaisijan kukkaro paisuu huomattavasti enemmän kun ainakin osa tuotantokustannuksista, kuten monistus ja pakkaus, sekä logistiikkakustannukset leikataan pois. Rahaa siis jää välikäsille huomattavasti vähemmän.
Yritys on kokeillut latausmallia jo Koreassa, jossa verkossa pelattavaa jalkapallopeliä on jaettu ilmaiseksi hyvin tuloksin. Pelitiedostojen lataaminenkin on nykyään suhteellisen vaivatonta ja nopeaa, varsinkin verkkopelaajien keskuudessa, jossa nopeat intenetyhteydet ovat suosittuja.
EA-pomo Gerhard Florin uskookin vahvasti uusien jakelumallejen tulevaisuuteen, "Verkkopeleillä on valtava yleisö. Ihmiset haluavat pelata pelejä uudella tavalla ja saada ne käsiinsä nopeasti ja helposti".

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.