Steve Jobs ei arvosta Zunea eikä usko Blu-rayn ylivaltaan

Kaarlo Räihä
20. tammikuuta, 2008 15:36

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs on vuosien saatossa kertonut mietteitään monista eri asioista ja tämän viikon tiistaina Jobs kommentoi CNBCn Jim Goldmanille mm. Microsoftin Zune-mediasoittimen heikkoutta ja Blu-ray-formattin tulevaisuutta.
Aiemmin Microsoftin Robbie Bach kertoi kuinka hän uskoo Zunen kilpailevan tasapuolisesti Applen iPod-soittimien kanssa ja Goldman kysyi Jobsilta mitä mieltä hän oli Bachin lausunnosta. Jobs epäili Bachin olleen humalassa ja tämän jälkeen Jobs kysyi Goldmanilta tunteeko tämä ketään, joka omistaa Zune-soittimen. iPodit ovat olleet jo vuosien ajan myydyimpiä kannettavia mediasoittimia Yhdysvalloissa, joten Jobsilla on varaa ilkkua vastustajiaan.
Virallisesti Apple on Blu-ray-formaatin tukija, mutta yritys ei ole toitaiseksi julkaissut tietokoneisiinsa Blu-ray-asemia tai tukea Blu-ray-elokuvien katselulle. Applella uskotaan vahvasti, että elokuvien vuokraus ja myyminen internetin kautta nousee tulevaisuudessa fyysisten elokuvamyyntien ohitse ja myös Jobs on tätä mieltä. Jobsin mukaan Blu-ray voitti taistelun HD DVD:tä vastaan, mutta teräväpiirtomarkkinoiden kohdalla Jobs uskoo ladattavien elokuvien suosioon.
Analyytikot ovat jakautuneet asian osalta kahteen eri leiriin. Toiset uskovat nettilatausten kaappaavan suuren osan teräväpiirtomarkkinoista lähivuosina, mutta toisten mielestä fyysiset levyt ovat edelleen suosituin tapa levittää elokuvia. Internet-yhteyksien hitaus ja monien latauspalveluiden käytön hankaluus ovat tällä hetkellä latauspalveluiden suurimmat ongelmat.
Microsoftin Xbox Live Video Marketplace on kuitenkin osoittanut, että hyvin toteutetut latauspalvelut kiinnostavat kuluttajia ja Applen iTunesissa aloitettu elokuvien vuokraus ja myynti saattaa luoda yhdessä muiden vastaavien palveluiden kanssa uhkaajan Blu-raylle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.