Wii vuoden 2007 hitti Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
18. tammikuuta, 2008 16:12

Pelien sekä konsoleiden myyntejä mittaava NPD on koonnut yhteen viime vuoden pelien ja konsoleiden myyntiluvut Yhdysvalloista, joiden valossa Nintendon Wii-konsoli oli selvä johtaja, jos konsoleiden menestystä mitataan myyntien osalta.
Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna noin 6,29 miljoonaa Wiitä ja luku voisi olla huomattavasti suurempi, jos Nintendo olisi pystynyt toimittamaan tarpeeksi konsoleita markkinoille. Joulukuussa Wiitä myytiin noin 1,35 miljoonaa kappaletta.
Wiin perässä toisena on Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli, jota myytiin viime vuonna Yhdysvalloissa noin 4,62 miljoonaa kappaletta. Joulukuun myynneissä Xbox 360 oli aivan Wiin kannoilla 1,26 miljoonalla konsolilla. Microsoftin konsoli kiinnosti pelaajia kuitenkin eniten pelien osalta, sillä viime vuoden myydyin peli Yhdysvalloissa oli Halo 3, jota myytiin yli 4,8 miljoonaa kappaletta. Myös suositun Call of Duty 4 -pelin Xbox 360 -versio on myynyt yli 3 miljoonaa kappaletta ja se oli myös joulukuun myydyin peli Yhdysvalloissa 1,5 miljoonan kopion voimin.
Sonyn kohdalla heikoiten menestyi PlayStation 3 -konsoli, jota myytiin viime vuonna Yhdysvalloissa noin 2,56 miljoonaa kappaletta. Joulukuun myyntien osuus tästä oli 798 000 konsolia. PlayStation 2 -konsolia myytiin vastaavasti joulukuussa 1,1 miljoonaa kappaletta ja koko vuoden aikana 3,97 miljoonaa kappaletta, joten iästään huolimatta PS2 on edelleen suosittu kuluttajien keskuudessa.
Käsikonsolien ykköspaikan vei odotetusti Nintendon DS, jota myytiin joulukuussa 2,47 miljoonaa kappaletta ja koko vuoden aikana yhteensä yli 8,5 miljoonaa kappaletta. Sonyn PSP:llä vastaavat luvut olivat 1,06 miljoonaa ja 3,82 miljoonaa.
Koko pelialan liikevaihto kasvoi Yhdysvalloissa viime vuonna huimat 43 prosenttia vuoteen 2006 verrattuna, mutta NPD:n analyytikko Anita Frazier ei usko liikevaihdon kasvavan tänä vuonna yhtä voimakkaasti. Frazierin arvioiden mukaan pelien osuus liikevaihdosta kasvaa tänä vuonna, jonka vuoksi huomio kiinnittyy konsolien sijaan peleihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.