Blu-ray dominoi teräväpiirtoelokuvien myyntiä

Ilkka Ketola
18. tammikuuta, 2008 11:32

Warnerin päätös jättää HD DVD -teräväpiirtoformaatti ja tukea pelkästään Blu-ray-formaattia romautti HD DVD -elokuvien myynnin. Ensimmäisellä täydellä viikolla ilmoituksen jälkeen Blu-ray-elokuvat menivät kirkkaasti paremmin kaupaksi.
Blu-ray-elokuvat ovat menneet kilpailijaansa paremmin kaupaksi jo pidempäänkin. Vuoden 2007 alusta alkaen Blu-ray-elokuvia on myyty noin tuplasti enemmän kuin HD DVD -levyjä. Nyt ero paisui kuitenkin ennätyssuureksi, kun HD DVD:n osuus teräväpiirtoelokuvien myynnistä jäi 15 prosenttiin.
Home Media Magazine raportoi koko top-10 myydyimpien listan koostuneen Blu-ray-elokuvista. Parhaitenkin myynyt HD DVD -elokuva, The Kingdom, ylettyi vain kymmenykseen Blu-ray-listaykkösestä, joka oli Klo 15:10 Lähtö Yumaan (3:10 to Yuma).
On tietysti vielä varsin aikaista sanoa, kuinka suuri vaikutus Warnerin päätöksellä oli myyntilukuihin ja onko tilanne pysyvästi keikahtanut Blu-rayn eduksi. Vielä joulumyynnissä HD DVD -levyt menivät varsin mukavasti kaupaksi ja formaatin osuus teräväpiirtomarkkinoista oli 39 prosenttia.
Warner tarjoaa HD DVD -elokuvia toukokuuhun asti, jolloin yhtiön sopimus HD DVD -leirin kanssa umpeutuu. Ironista kyllä, yksi kevään odotetuimmista HD DVD -julkaisuista, Helen Huntin tähdittämä pyörremyrskybongareista kertova Twister, tulee Warnerilta. Warner julkaisee myös Will Smithin uutukaisen I am Legend DVD:llä, Blu-raylla (18.3., USA) ja HD DVD:llä (8.4., USA). Muiden studioiden odotettuja HD DVD -julkaisuja ovat mm. American Gangster, Bee Movie ja Jack Ryan -kokoelmaboksi, jossa on mukana mm. elokuvat Punaisen lokakuun metsästys sekä Näkymätön vihollinen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.