Finnsatilta hybridiboksi kaapeli- ja antenniverkkoon

Ilkka Ketola
14. tammikuuta, 2008 13:34

Finnsat tuo Suomessa ensimmäisenä markkinoille digiboksin, joka toimii sekä antenni- että kaapeliverkoissa. Finnsat FSH500CX hybrid -digiboksi tunnistaa automaattisesti saatavilla olevan verkon, joten käyttäjän ei tarvitse vaivata päätään sillä, onko kyseessä antenni- vai kaapeliverkko.
Finnsatin mukaan FSH500CX:llä kanavalta toiselle vaihto toimii nopeasti. Laitteen tekstitelevisio on varustettu 800-sivun muistilla ja tuntee myös alasivut. Laitteessa on Conax CAS7 -salauksenpurku maksukanavia varten. EPG-ohjelmaopas näyttää seuraavan viikon ohjelmat. Laitteessa ei ole kovalevyä, mutta ohjelmia voi ajastaa suoraan ohjelmaoppaasta. Ajastimen ansiosta boksi on (periaatteessa) oivallinen kumppani esimerkiksi tallentavalle DVD-soittimelle, sillä boksi osaa antaa tallentimelle käynnistyssignaalin ohjelman alkaessa.
Finnsatin boksissa on kohtalaiset liitäntämahdollisuudet. Laitteessa on kaksi scart-liitäntää sekä komponentti-, komposiitti- ja S/PDIF-liitännät. Ohjelmistopäivitykset hoituvat RS-232-sarjaportin tai televisiosignaalin (OTA) kautta.
Finnsatin hybridiviritteinen boksi on voi olla hyvä hankinta, mikäli haluaa hyödyntää jo olemassa olevaa televisiotaan ja ulkoista tallennintaan. Mikäli hybridiviritin tuntuu oikealta ratkaisulta, mutta pelkän boksin sijaan tarve olisi kokonaan uudelle televisiolle, kannattaa tutustua laitevertailumme esittelemään tarjontaan.
Lähde:
Finnsat

AfterDawn laitevertailu - Digiboksit antenniverkkoon
Humax PVR-9200T Topfield TF-5100PVRt HDMI Kaon KTF-N620 Maximum T-8000 PVR ProCaster PVR-6300T
Kaikki antenniverkon digiboksit -- Kaikki kaapeliverkon digiboksit

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.