Ritek esitteli kertakirjoitettavan Blu-ray/HD DVD -hybridilevyn

Kaarlo Räihä
12. tammikuuta, 2008 14:13

CES-messujen yhdestä yllätyksestä vastasi Ritek, joka esitteli messuilla tallentavia hybridilevyjä, joiden toinen puoli on HD DVD -levy ja toinen puoli Blu-ray-levy.
Ritekin uutukainen muistuttaa Warnerin Total HD -nimellä kulkenutta levyä, jonka oli tarkoitus yhdistää Blu-ray- ja HD DVD -elokuvat saman levyn eri puolille. Ritekin levyt eroavat kuitenkin Total HD -levyistä, sillä kertakirjoitettavat levyt ovat tarkoitettu kuluttajien tallennusmedioiksi ja Total HD -levyistä poiketen Ritekin uutukaisissa on vain yksi tallennuskerros HD DVD- ja Blu-ray-puolilla, joten HD DVD -osan tallennuskapasiteetti on täten 15 gigatavua ja Blu-ray-osan vastaavasti 25 gigatavua.
Ritekin levyt eivät ole vielä myynnissä ja niiden hinnoittelu on vielä kysymysmerkki. HD DVD -leirin kokemat menetykset elokuvastudioiden puolelta saattavat kuitenkin koitua myös Ritekin levyjen kohtaloksi, joten tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä, että saapuvatko uudet levyt koskaan kuluttajien saataville.
Ritek esitteli messuilla myös kertakirjoitettavan HD DVD- ja DVD-hybridilevyn, joten yritys on panostanut selvästi vaihtoehtoihin, joita monet muut yritykset eivät ole miettineet. Hybridien ohella Ritek esitteli 4x tallennusnopeutta tukevia BD-R-levyjä ja 2x tallennusnopeutta tukevia HD DVD-R -levyjä, joita pitäisi pian löytyä myös kauppojen hyllyiltä.
Lähteet:
Inquirer
PCM (via Google Translate)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.