Microsoftin suunnitelmiin ei kuulu Blu-ray-asema Xbox 360:lle

Kaarlo Räihä
12. tammikuuta, 2008 16:03

Aiemmin tällä viikolla Microsoftin Albert Penello väläytteli mahdollisuutta, että Microsoft voisi tuoda myyntiin Xbox 360 -pelikonsolin kanssa yhteensopivan Blu-ray-aseman, jos kuluttajat sitä haluaisivat.
Nyt Microsoft on tarkentanut Penellon lausuntoja ja uuden tiedon mukaan Microsoft ei ole tekemässä Xbox 360 -pelikonsolille Blu-ray-asemaa. Tämän ohella Microsoft korosti, että yritys on jatkossakin sitoutunut tukemaan HD DVD -formaattia Blu-rayn sijaan, vaikka HD DVD -formaatin tulevaisuus ei näytä tällä hetkellä kovin valoisalta. Microsoftin mukaan HD DVD tarjoaa edelleen edullisemman tavan kuluttajille päästä käsiksi teräväpiirtosisältöön kuin kilpaileva Blu-ray-formaatti.
Microsoft on myös aiemmin lytännyt huhut mahdollisesta Blu-ray-asemasta, mutta jos HD DVD -formaatti poistuu hiljakseen markkinoilta, on enemmän kuin todennäköistä, että myös Microsoft alkaa tukemaan Blu-ray-formaattia, jolloin Xbox 360 saisi mahdollisesti Blu-ray-aseman. Microsoft voisi myös julkaista hybridiaseman, jonka avulla kuluttajat voisivat katsella sekä Blu-ray- että HD DVD -elokuvia konsolillaan.
Lähteet:
Gizmodo
Kotaku

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.