Sony BMG aloittaa DRM-suojaattoman musiikin myynnin

Ilkka Ketola
11. tammikuuta, 2008 10:50

Verkkokauppa Amazon vahvisti eilen aloittavansa levy-yhtiö Sony BMG:n musiikin myymisen DRM-suojaamattomina MP3-tiedostoina myöhemmin tässä kuussa. Sony BMG lähtee viimeisenä neljästä suuresta levy-yhtiöstä kopiosuojaamattoman digitaalisen musiikin kauppaan. Sony BMG:n päätös tarkoittaa, että Amazon on tällä hetkellä ainoa verkkokauppa, joka tarjoaa kaikkien neljän suuren levy-yhtiön musiikkia.
Ilmoitus vahvistaa viime viikolla heränneet epäilyt , että Sony suunnittelee suojaamattoman musiikin myymistä Amazonissa ja että yhtiö oli jo hyvin tuloksin kokeillut DRM-suojaamattoman musiikin myyntiä pienempien artistien tuotannolla.
Sony BMG ilmoitti muutamia päiviä sitten aloittavansa myös toisenlaisen kokeilun suojaamattoman musiikin myynnistä. Kokeilu tekee digitaalisen musiikin hankinnasta hieman monimutkaisempaa, sillä myynti on kytketty perinteisiin levykauppoihin. Yhdysvaltalaisista levykaupoista voi ostaa yhtiön lanseeraamia Platinum MusicPass -kortteja, jotka oikeuttavat musiikin lataamiseen netistä. Lisäarvoa monimutkaiselle järjestelylle Sony hakee MusicPass-passista, johon on painettu kuvia ja infoa levystä CD:n kansivihkon tyyliin.
Sony BMG:n päätös aiheuttanee harmaita hiuksia Apple-pomo Steve Jobsille. Jobs on toivonut, että levy-yhtiöt tarjoaisivat DRM-vapaata musiikkia ensimmäisenä Applen iTunes-kaupassa. Tällä hetkellä kuitenkin EMI on suurista levy-yhtiöistä ainoa, joka tarjoaa suojaamatonta musiikkia Applen kaupassa.
Sony BMG:n artistivalikoimaan kuuluu mm. Justin Timberlake, Beyoncé sekä Britney Spears.
Lähteet:
Ars Technica
Amazon.com (lehdistötiedote)
Sony BMG (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.