CES 2008: Panasonicilta uusia Full HD plasmatelevisioita

Matti Robinson
10. tammikuuta, 2008 13:39

Panasonic julkisti uuden linjan 1080p-resoluutioon pystyviä Full HD plasmatelevisioita Consumer Electronics Show (CES) -tapahtumassa. Tulevat televisiot kantavat mallimerkintää Viera ja tarjoavat uusia paneelikokoja, korkeamman kontrastisuhteen, sekä paremman kuvanlaadun.
Aiemmin jo kuolleeksi ja kuopatuksikin uskottu plasmatekniikka voi edelleen suhteellisen hyvin. Panasonicin omistama Matsushita pitää hallussaan noin kolmannesta plasmatelevisiomarkkinoista ja uskoo edelleen uusien mallien myyvän. CES-messujen yksi ihmetyksen aihe on ollut Panasonicin 150-tuumainen plasmatelevisio, joka pystyy moninkertaiseen Full HD resoluutioon.
Tulevan Viera brändin lippulaivana puolestaan toimii Viera PZ800-sarja, joka on saatavilla 42-, 46-, 50- ja 58-tuumaisina malleina. PZ800-sarjan televisiot ovat THX sertifioitu ja televisioiden kontrastisuhde on huima 30 000:1. Keskiluokkaa edustaa 42-, 46- ja 50-tuumaiset PZ85-sarjan televisiot myös kontrastisuhteella 30 000:1 ja halvinta Full HD sarjaa puolestaan PZ80 jonka natiivi Kontrasti on sekin kiitettävä 20 000:1.
Myös LG on kertonut plasmatelevisiomarkkinoiden olevan tulevaisuudessa kasvussa. Yritys nostaa plasmatelevisioiden tuotantomäärää lähes kaksinkertaiseksi 6,5 miljoonaan, kun se viime vuonna oli noin 3,5 miljoonaa. Syynä tähän on edullisten mallien hurja kysyntä Kiinassa, johon yhtiön 32-tuuman plasmatelevisioista menee 80-90 prosenttia, sekä LCD-televisioiden kysynnän räjähdysmäinen kasvu, jossa tuotantolinjat eivät pysy perässä.
Osa televisiovalmistajista on jättänyt plasmat tyystin. Näin ovat tehneet mm. Sony ja ensimmäisten joukossa plasmateknologiaa käyttänyt Fujitsu.
Lähde:
Tietokone
Digitoday
Pocket-lint

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.