Warner sanoo hoitaneensa velvoitteensa HD DVD -leiriä kohtaan

Ilkka Ketola
8. tammikuuta, 2008 16:17

Elokuvastudio Warner Bros. kertoo hoitaneensa velvoitteensa HD DVD -leiriä ja Toshibaa kohtaan. Yhtiö kuitenkin ymmärtää Toshiban ja muiden närkästyksen, eikä olisi yllättynyt oikeushaasteesta.
Warner järkytti teräväpiirtoformaattien välistä sotaa juuri CES 2008 -messujen alla, kun studio ilmoitti jättävänsä HD DVD -leirin ja siirtyvänsä tukemaan pelkästään kilpailevaa Blu-ray-formaattia. Tapahtuneen seurauksena HD DVD -ryhmittymä mm. perui sunnuntaille suunnitellun lehdistötilaisuutensa ja kokoontui sen sijaan miettimään tilannetta omassa rauhassaan.
BetaNews haastatteli maanantaina Blu-ray-leirin lehdistötilaisuuden jälkeen Warner-pomo Ron Sandersia. BetaNews kysyi Sandersilta, miten yhtiö suhtautuu Toshiban syytöksiin sopimusrikkomuksesta. Sanders vastasi ymmärtävänsä, että HD DVD -leirissä varmasti ollaan syystäkin närkästyneitä.
Sandersin mukaan Warner ei kuitenkaan ole toiminut millään lailla laaditun sopimuksen vastaisesti. Hän lisäsi, että sopimusehdot täyttyvät, kun yhtiö pitää HD DVD -elokuvia markkinoilla toukokuun 2008 loppuun asti.
BetaNewsin mukaan tappiomieliala oli vallannut myös HD DVD:n esittelyosaston maanantaina. Osaston henkilökunta kyllä vastaili kohteliaasti vierailijoiden kysymyksiin väkinäiset hymyt naamoillaan, mutta pettymys tilanteeseen oli selvästi aistittavissa.
Lähteet:
BetaNews
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.