CES 2008: Paramount luopumassa HD DVD:stä?

Matti Robinson
8. tammikuuta, 2008 11:49

Financial Times kertoo uutisessaan, että Paramount ja DreamWorks Animations elokuvastudiot ovat mahdollisesti luopumassa HD DVD-formaatista ja siirtymässä Sonyn tukijaksi. Tämä yhdessä Warnerin siirtymisen kanssa olisi yksi iso naula HD DVD:n arkkuun ja ehkä jopa loppu formaattisodalle.
Paramount, joka jakelee yhteistyökumppani DreamWorksin elokuvia, asettui viime kesänä Toshiban ja Microsoftin HD DVD-teräväpiirtoformaatin taakse. Nyt yhtiö on mahdollisesti seuraamassa Warner Bros. elokuvastudion jalanjälkiä kohti Blu-ray-teräväpiirtoformaattia, kertoo Financial Times. Paramount solmi HD DVD leirin kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhtiöllä on mahdollisuus vaihtaa formaattia mikäli Warner on tehnyt samoin. Oletettavaa on myös, että DreamWorks on solminut samantyyppisen sopimuksen johtuen yhtiöiden läheisestä yhteistyöstä ja samasta sopimusten solmimisajankohdasta.
Paramountin julkaisemia elokuvia ovat mm. Sweeney Todd ja Beowulf ja DreamWorks Animations on julkaissut Shrek hittianimaatiot. Paramountilta on tulossa myös kuluvana vuonna muutamia kassamagneetteja, kuten uusin Indiana Jones elokuva.
Laitevertailun HD DVD-soittimet
Laitevertailun Blu-ray-soittimet
Blu-ray ja HD DVD tukijat
Lähde:
Financial Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.