Sony julkaisi Skypen ja GPS:n PSP:lle

Kaarlo Räihä
7. tammikuuta, 2008 13:19

Sony on julkistanut tänään PSP-käsikonsolille VoIP-puhelut mahdollistavan Skype-ohjelman ja GPS-paikannusta hyödyntävän Go!Explore-laitteen ja ohjelmiston.
Tiedot Skype-ohjelman saapumisesta PSP:lle saivat vahvistuksen viime viikolla, kun Sonyn CES-sivustolle ilmaantui tietoja Skype-tuesta. Skype-ohjelma tulee konsolille ilmaiseksi seuraavan firmware-päivityksen yhteydessä, mutta valitettavasti Skype toimii ainoastaan uudemmilla Slim and Lite -mallisilla PSP-konsoleilla.
PSP:n Skypellä onnistuu keskustelu muiden Skype-käyttäjien kanssa ja myös tutut maksulliset SkypeOut- ja SkypeIn-ominaisuudet toimivat, joten PSP:lle saa tarvittaessa oman puhelinnumeron ja sillä voi soittaa sekä lanka- että matkapuhelimiin.
Skypen käyttäminen PSP:ssä vaatii konsolin lisäksi muistikortin, internet-yhteyden ja konsolin kanssa toimivan mikrofonin. Skypen sisältävä firmware-päivitys tulee kuluttajien ladattavaksi tämän kuun loppupuolella.
Go!Explore ei ole varsinainen uutuus PSP:lle, sillä se tuli myyntiin Japanissa vuoden 2006 joulukuussa. Sony on kuitenkin tuomassa laitteen sekä Yhdysvaltojen että Euroopan markkinoille. Laite tulee myös Suomeen ja paikallisten karttojen ohella myös käyttöliittymä on suomenkielinen ja ääniopastus kuullaan suomeksi. Normaalin navigoinnin lisäksi paikannustietoja voi hyödyntää tietyissä PSP-peleissä.
Japanissa Go!Explore maksaa noin 6 000 jeniä eli noin 37 euroa, mutta Sony ei ole vielä paljastanut laitteen hintaa Japanin ulkopuolella. Laitteen on tarkoitus tulla myyntiin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan alkuvuoden aikana.
Lähteet:
PSP fanboy
Sony (lehdistötiedote) (Go!Explore)
Sony (lehdistötiedote) (Skype)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.