Xbox Liven ongelmista oikeusjuttu ja ilmainen peli kaikille

Kaarlo Räihä
5. tammikuuta, 2008 19:15

Xbox 360 -pelikonsolin suosio joulumarkkinoilla yllätti täydellisesti Microsoftin, joka ei ollut varautunut konsolin online-palveluiden osalta näin suuriin käyttäjäryntäyksiin, joiden vuoksi Xbox Liven ei ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla viimeisen kahden viikon aikana.
Microsoft on päättänyt hyvittää tilanteen kuluttajille tarjoamalla heille yhden ilmaisen Xbox Live Arcade -pelin. Microsoft aikoo tiedottaa ilmaisesta pelistä tarkemmin tulevien viikkojen aikana.
Microsoftin hyvitys ei ole kuitenkaan kaikkien mielestä tarpeeksi suuri ja Teksasissa kuluttajat ovat nostaneet oikeusjutun Microsoftia vastaan ongelmien takia. Syytteiden mukaan Microsoft tiesi joulumarkkinoiden kasvattavan myös Xbox Liven suosiota, mutta Microsoft ei tehnyt tarpeellisia muutoksia, jotta palvelun toiminta olisi jatkunut normaalina.
Kuluttajien kannalta tilanne on ikävä, sillä Xbox Liven Gold-jäsenyys on kuukausimaksullinen ja koska Microsoft ei ole hyvittänyt mahdollisesti menetettyä jäsenyysaikaa, on pelaajien maksama kuukausimaksu mennyt osittain hukkaan.
Microsoftin Marc Whitten pahoittelee tilannetta ja vaikka Xbox Live ei lakannut toimimasta kokonaan, on Whitten pettynyt tiiminsä panokseen.
Microsoftin kannalta positiivisena asiana Xbox Liven käyttäjäennätykset rikkoontuivat käyttäjämäärien nopean kasvun takia, mutta kaikki kuluttajat eivät välttämättä ole yhtä iloisia kasvun tuomien ongelmien takia.
Lähteet:
CNET News
Major Nelson

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.