Ruotsin kokoomuslaiset kapinoivat p2p:n puolesta

Matti Robinson
4. tammikuuta, 2008 12:20

Jo aiemmin Ruotsin politiikassa kohauttaneet kokoomuksen kansanedustajat ovat saaneet uusia jäseniä kapinaan antipiraatteja vastaan. Viime lokakuussa kokoomuspuolueen kansanedustaja Karl Sigfrid teki eduskunta-aloitteen jossa hän vaati p2p-tiedostonjakoa lailliseksi. Nyt pääministeri Fredrik Reinfeldt ja oikeusministeri Beatrice Ask saivat lisää painetta ryhmältä, jonka koko on kasvanut neljästä jo seitsemään.
Äskettäin kapina jatkui Expressen-lehdessä kun Sigfridin ryhmä julkaisi kirjoituksen, jossa ryhmä asettuu vankasti tiedostojakamisen puolelle sanoin: "tiedostojen jakamisen laillistaminen ja markkinoiden pakottaminen sopeutumaan siihen ei ole ainoastaan paras ratkaisu - se on ainoa mahdollinen ratkaisu."
Seitsikko ihmettelee mm. sitä minkä takia Ruotsin pitäisi seurata Ranskan kaltaisten maiden mallia, kun asuvat yhdessä johtavista teknologia maista, ja sitä kuinka huolettavaa on Antipiratbyranin yksityidensuojaa rikkovat vaatimukset saada käsiinsä tiedostonjakajien henkilötietoja.
Kansanedustajat päättävät kohuaherättäneen debaattikirjoituksen kertaamalla historiaa: "1970-luvun lopulla tekijänoikeusteollisuus halusi kieltää ihmisiä tallentamasta tv-ohjelmia videolle. 1998 yritti äänilevyteollisuus kieltää mp3-soittimet. Meidän poliitikkojen on otettava tässä asiassa selkeä kanta ja julistettava, että me emme tule auttamaan sellaisen teknologialle vihamielisen kontrollivaltion rakentamisessa, jota antipiraatit vaativat voidakseen olla tyytyväisiä."
Lähde:
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.