Motorolalta DVB-H-soitin

Lauri Jämsä
4. tammikuuta, 2008 12:27

Motorola on tuomassa markkinoille kannettavaa mediasoitinta, joka toistaa myös DVB-H-lähetyksiä. Reutersin mukaan yritys aikoo esitellä soitintaan ensi viikolla alkavilla CES-messuilla (Consumer Electronics Show) Las Vegasissa.
TV DH01 -tuotenimeä kantavan laitteen luvataan olevan pienikokoinen. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja käyttöaikaa ladattavalle Li-ion-akulle luvataan videotoistossa noin neljä tuntia. Erikoisuutena mediasoittimessa on mahdollisuus katsella DVB-H-mobiilitelevisiolähetyksiä, jotka ovat käytössä Suomessakin.
Televisiotoiston lisäksi lähetyksiä voi tallentaa myös muistikortille. Muistikortilta voi katsella lisäksi tallennettuja videoita ja kuunnella musiikkia. Motorolan mukaan 256 megatavun kokoiselle SD-muistikortille voi tallentaa 90 minuuttia televisiolähetyksiä.
Motorolan uutuussoitin lienee suunniteltu lähinnä Euroopan markkinoille, koska muualla DVB-H-standardi ei ole tiettävästi lyömässä itseään ainakaan vielä läpi. Vaikka DVB-H on kohdannut vastarintaa Euroopassakin, kaavaillaan siitä silti yleistä standardia mobiilitelevisiolähetysten välittämiselle.
TV DH01 -mediasoittimelle ei ole vielä julkaistu hintatietoja eikä myyntiajankohtaa. Joidenkin lähteiden mukaan laitetta odotettaisiin kuitenkin markkinoille jo mahdollisesti tammikuun aikana. Ennakkotietojen mukaan laitteesta löytyy myös langaton internet-yhteys.
DVB-H:n verkkosivuilla voi tarkastella tämänhetkistä mobiiliverkkojen suosiotilannetta eri maissa.


Lähteet:
Reuters
ITworld.com
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.