Wiin avulla voi pian ostaa DS:lle pelejä

Kaarlo Räihä
3. tammikuuta, 2008 15:55

Sonyn PlayStation 3- ja PSP-pelikonsolit pystyvät yhteistyöhön, jonka avulla PSP:n pelit voi ostaa ja ladata PlayStation 3:lla ja tämän jälkeen siirtää PSP:lle pelaamista varten. Nyt samaa on yrittämässä myös Nintendo, joka tuo vastaavan ominaisuuden yrityksen DS- ja Wii-pelikonsoleille.
Konsolien uudesta yhteistyöstä kertoi Nintendon toimintaa Yhdysvalloissa johtava Reggie Fils-Aime, joka paljasti tiedon New York Times -lehdelle. Fils-Aimen mukaan DS:lle pystyy tulevaisuudessa ostamaan pelejä Wiin avulla ja kokonaisten pelien lisäksi myös demo-versioiden lataaminen ja pelaaminen onnistuu uudistuksen myötä. Ostaminen ei rajoitu pelkästään kokonaisiin peleihin, vaan peleihin on mahdollista ostaa uutta sisältöä, josta esimerkkinä Fils-Aime mainitsi uuden Professor Layton -pelin, johon kuluttajat voivat hankkia lisää pelattavaa.
Professor Laytonin kohdalla ominaisuus ei sinällään ole uusi, sillä pelin Japanissa julkaistuun versioon on jo julkaistu useita lisätehtäviä, joita voi ladata suoraan DS:llä. DS:llä ei ole kuitenkaan omaa kauppapaikkaa, joten uusien pelien tai demojen lataamista varten tarvitaan Wiin apua.
DS-konsoli ei kuitenkaan sisällä vakiona omaa tallennusmediaa, joten näillä näkymin pelit ja demot pysyvät konsolin muistissa vain niin kauan kuin konsolia pidetään päällä. DSvision-muistikorttisovittimen tapaisilla ratkaisuilla pelejä ja demoja voisi kuitenkin tallentaa pidempiaikaista käyttöä varten.
Lähteet:
Gizmodo
New York Times

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.