Jay-Z johtamaan Applen levy-yhtiötä?

Kaarlo Räihä
3. tammikuuta, 2008 12:56

Macworld-tapahtuman lähestyessä Appleen liittyvät huhut ja juorut lisääntyvät huomattavasti ja uusimpien huhujen mukaan Apple olisi perustamassa omaa levy-yhtiötä rap-artisti Jay-Z:n kanssa.
Jay-Z ilmoitti jouluna jättävänsä Def Jam -levy-yhtiön johtotehtävät, mutta tällä hetkellä ei ole varmuutta siitä johtuiko Jay-Z:n lähtö Applen tulevasta levy-yhtiöstä.
Jos huhut osoittautuvat todeksi, tullaan uudesta levy-yhtiöistä tiedottamaan Macworld-tapahtumassa. Uuden levy-yhtiön nimi ja mahdollisesti mukaan liittyvät artistit ja yhtyeet ovat toistaiseksi vain arvailujen varassa, mutta Apple voi käyttää Apple-nimeä myös levy-yhtiöllään, sillä se osti viime vuonna Beatlesien vuonna 1968 perustamalta Apple Corps Ltd. -levy-yhtiöltä kaikki oikeudet Apple-nimeen sekä siihen liittyviin tavaramerkkeihin ja logoihin.
Applen mahdollinen levy-yhtiö käyttänee musiikin myymiseen ainakin iTunesia. Levy-yhtiön kappaleita olisi myös mahdollista jaella Applen iPod-soittimissa ja iPhone-puhelimissa, mutta nähtäväksi jää löytyykö levy-yhtiön artisteja jatkossa myös muista internetin latauspalveluista kuten Amazonin musiikkikaupasta.
Lähteet:
Boy Genius Report
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.