Fujitsu heittää plasmanäytöillä vesilintua

Lauri Jämsä
30. joulukuuta, 2007 20:07

Japanilainen Fujitsu on kertonut lopettavansa koko plasmatelevisiotuotantonsa sen heikon kannattavuuden vuoksi. Päätös on suora seuraus LCD-televisioiden hyvästä myynnistä, joka on jättänyt kilpailevan plasmateknologian auttamatta jalkoihinsa.
Fujitsu on vähentänyt plasmatelevisiotuotantoaan massiivisesti aiemminkin. Nyt tuotanto on kuitenkin määrä lopettaa kokonaan. Nykyään Fujitsu valmistaa plasmatelevisioita ainoastaan satunnaisille merkkiliikkeille.
"Viime vuosina plasmasegmentin hinnat ja liikevoitto ovat laskeneet tasolle, joka ei anna riittävää tuottoa sijoitukselle", kertoo Fujitsu tiedotteessaan.
Plasmatuotanto on tarkoitus lopettaa täysin ensi vuoden maaliskuussa. Televisioita valmistanut yksikkö keskittyy jatkossa lämmitin- ja ilmastointilaitevalmistukseen.
Fujitsu lukeutui 90-luvun alussa maailman ensimmäisiin plasmatelevisiovalmistajiin, mutta vuonna 2005 se luopui kyseisten laitteiden massavalmistuksesta ja siirsi sen liikekumppaninsa Hitachin suojiin.
AFP kertoo myös Pioneerin luopuneen tänä vuonna uuden plasmatelevisiotehtaan perustamisesta markkinatilanteen takia. Matsushitan kerrotaan sen sijaan luottavan edelleen plasmanäyttöjen menekkiin.

Lähteet:
AFP
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.