Homebrew-ohjelmia pian Wiille?

Kaarlo Räihä
29. joulukuuta, 2007 14:42

Pelikonsolien modaus ja ns. homebrew-ohjelmien ajaminen konsoleilla kiinnostaa monia kuluttajia, sillä sopivilla ohjelmilla pelikonsoleista saa mm. käteviä mediasoittimia. Berliinissä järjestettävässä 24th Chaos Communication Congress -tapahtumassa (24C3) on paneuduttu mm. uusien pelikonsolien suojauksiin, joiden on tarkoitus estää omien ohjelmien suorittaminen ja piraattikopioiden pelaaminen konsoleilla.
Console Hacking 2007 -esitelmän lopussa esitelmän pitäjät kertoivat kuinka he olivat onnistuneet murtamaan Nintendon Wii-pelikonsolin suojaukset ja tämän jälkeen he näyttivät yleisölle tekemäänsä homebrew-ohjelmaa. Ohjelma näyttää konsolin Wiimote-ohjaimelta tulevaa tietoa, joten mistään kovin monimutkaisesta ohjelmasta ei ole kyse, mutta ohjelma todistaa, että omien ohjelmien ajaminen Wiillä on mahdollista.
Esitelmän pitäjät olivat omien sanojensa mukaan löytäneet konsolin käyttämät salausavaimet, joiden avulla homebrew-ohjelmia voi ajaa myös modaamattomissa Wii-konsoleissa. Valitettavasti esitelmässä käytettyä ohjelmaa tai tarkempia tietoja suojauksen murtamisesta ei ole vielä julkaistu internetiin.
24C3:ssa jatketaan kuitenkin Wiin operoimista sunnuntaina, jolloin vuorossa on Console Hacking: State of the Wii -esitelmä.
Lähde:
WiiNintendo.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.