Samsungilta 4,3 milliä paksu 31-tuumainen televisio

Lauri Jämsä
28. joulukuuta, 2007 18:00

Samsung SDI on kehittänyt 31-tuumaisen erikoisohuen AMOLED-näytön (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode). Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.
Uuden prototyyppinäytön paksuus on ainoastaan 4,3 millimetriä, joka on alle kymmenesosa tyypillisten LCD-näyttöjen paksuudesta. Tehoa uuden orgaanisen näytön kerrotaan kuluttavan noin puolta vähemmän kuin 32-tuumainen tavallinen LCD-näyttö.
Vaikka AMOLED-tekniikalla on toteutettu jo paljon esimerkiksi kännyköiden näyttöjä, on suurempien paneelien sarjatuotanto vielä liian kallista ja hidasta. Sony ehti tuoda jo aikaisemmin Japanin joulumarkkinoille oman OLED-näyttönsä. Kokoa Sonyn XEL-1-näytöllä on tosin ainoastaan 11 tuumaa. Sony on esitellyt myös 27-tuumaista OLED-näytön prototyyppiä.
AMOLED-näyttöjen eduksi OLED-näyttöihin verrattuna kerrotaan muun muassa parempi kirkkaus ja pienempi virrankulutus.
Samsungin edustajat kertovat, että suurien AMOLED-näyttöjen yleistyminen riippuu suurista televisiovalmistajista, mutta pienempiä 14-tuumaisia AMOLED-näyttöjä tullaan näkemään Samsung-tuotenimen alla jo ensi vuoden aikana. 31-tuumainen prototyyppi tullaan näkemään livenä tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa.
Samsung SDI:n edustajat eivät osanneet vielä kertoa, että milloin 31-tuumaisia näyttöjä nähdään sarjatuotannossa. Myös Sony on rajoittanut XEL-1-näyttöjensä sarjatuotannon 2 000 kappaleeseen kuukaudessa valmistuksen vaativuuden ja hinnan takia.

Lähteet:
Reuters
MikroPC

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.