N-Gagen paluu viivästyy

Kaarlo Räihä
28. joulukuuta, 2007 12:36

Matkapuhelinjätti Nokia ilmoitti elokuussa herättävänsä N-Gage-nimen uudelleen eloon, mutta tällä kertaa kyse ei olisi yksittäisestä matkapuhelimesta, vaan jatkossa N-Gage olisi S60 3rd Edition -laitteilla toimiva pelialusta.
Tarkempia tietoja projektin etenemisestä piti julkaista vielä tämän vuoden aikana ja myös N-Gage Platformin julkaisun piti osua tämän vuoden puolelle, mutta nyt Nokian Kari Tuutti on ilmoittanut, että N-Gage Platformin julkaisu viivästyy ensi vuoden puolelle.
Tuutin mukaan alusta tarvitsee vielä hieman hienosäätöä, jonka takia julkaisua on päätetty viivästää. Pelialustan julkaisun pitäisi tapahtua näillä näkymin vuoden 2008 alkupuolella, mutta N-Gage Platform on viivästynyt jo kahdesti, sillä virallisesti sen esittelyn piti tapahtua tämän vuoden marraskuussa, joten julkaisu voi venyä pidemmälle ensi vuoden puolelle.
N-Gage Platformille pelejä kehittävät ainakin Digital Chocolate, I-play, Electronic Arts ja Gameloft. Electronic Arts on nykyisten tietojen mukaan tuomassa ainakin FIFA- ja Tiger Woods -pelisarjoja N-Gage Platformia tukeville laitteille. Tällä hetkellä ainoa varma N-Gage Platform -yhteensopiva laite on N81-matkapuhelin, mutta Nokialla toivotaan, että myös N73-, N93- ja N95-matkapuhelimilla pystyy jatkossa pelaamaan N-Gage Platformin pelejä.
Lähteet:
Electronista
next-gen.biz
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.