BitTorrent tarjoaa nyt mainosrahoitteista sisältöä

Kaarlo Räihä
19. joulukuuta, 2007 17:20

BitTorrent-ohjelman kehityksestä vastaava BitTorrent Inc. on julkaissut mainosrahoitteisen Watch Now -osion mediakauppaansa, joka hyödyntää BitTorrent DNA -tekniikkaa.
BitTorrent DNA:n ja Watch Now:n avulla BitTorrent Inc. pystyy jatkossa jakelemaan mainosrahoitteista videosisältöä selaimiin P2P-tekniikan avulla. Myös teräväpiirtovideoiden jakelu on mahdollista BitTorrent DNA:n avulla. BitTorrent DNA hyödyntää muokattua BitTorrent-protokollaa, jonka avulla videoiden katselu onnistuu muiden streamaus-protokollien tapaan mediasoittimella.
BitTorrent DNA:n isoin etu tavallisiin streamaus-protokolliin verrattuna on kuitenkin se, että käyttäjät jakavat P2P-idean mukaan keskenään katseltavaa videomateriaalia, jolloin videoita tarjoava taho voi säästää huomattavasti rahaa internet-liikenteestä aiheutuvista kuluista, koska suurin osa liikennöinnistä tapahtuu käyttäjien välillä.
Watch Now toimii toistaiseksi ainoastaan Yhdysvalloissa, mutta BitTorrentin toimintaa johtava Ashwin Navin paljasti TorrentFreakille, että palvelu laajenee muuallekkin, kunhan yritys saa mainostajia mukaan myös Yhdysvaltojen ulkopuolelta. BitTorrent DNA:n toimivuutta voi kuitenkin kokeilla BitTorrent DNA -sivustolla. BitTorrent DNA:ta varten pitää tietokoneelle asentaa erillinen BitTorrent DNA -ohjelma.
Watch Now ei ainakaan toistaiseksi tarjoa tunnetumpien mediajättien sisältöä, mutta esim. Bollywood-elokuvien ystävät voivat nauttia mainoksilla varustetuista elokuvista ilman erillistä maksua. Samat elokuvat voi ostaa myös ilman mainoksia BitTorrentin mediakaupasta.
Lähde:
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.