KRP vaikenee kopiontisuojausjutusta

Matti Robinson
18. joulukuuta, 2007 22:04

Aiemmin tänä vuonna uutisoimme kuinka käräjäoikeus totesi, että CSS-kopiontisuojaus ei täytä tehokkaan kopiointisuojauksen kriteereitä ja täten kaksi syytettyä henkilöä vapautuivat syytteistä, sekä syyttäjän tyytymättömyydestä ja aikeista viedä asia hovioikeuteen.
Helsingin kihlakunnansyyttäjän, Kukka-Maaria Kankaalan ajama oikeusjuttu on nyt reilun puolen vuoden jälkeen lähempänä korkeamman oikeusasteen käsittelyä, kun keskusrikospoliisi hankkii uutta aineistoa ja useita henkilöitä on tuotu kuultavaksi. Komisario Pertti Taavela keskusrikospoliisista myöntää, että asia on yhä tutkinnassa, mutta ei tässä vaiheessa pysty kertomaan kuinka monta epäiltyä heillä on tai mistä heitä epäillään.
Tietokone-lehti kuitenkin kertoo, että useita henkilöitä, jotka ovat olleet osallisina kopiontisuojauskeskusteluihin, on "kutsuttu kuultavaksi epäiltynä tai todistajina eri puolilla Suomea."
Tammikuun 1. päivä vuonna 2006 astui voimaan laki jonka mukaan tekijänoikeuslaki kieltää organisoidun keskustelun kopiontisuojausten kiertämisestä. Oikeusjuttu syntyi, kun pieni yhteisö järjesti "organisoitu keskustelu" -kampanjan suojauskeinojen kiertämisestä, jonka jälkeen he ilmoittautuivat poliisille.
Lähde:
Tietokone
Organisoitu keskustelu -kampanja

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.