PlaysForSure on jatkossa Certified for Windows Vista

Kaarlo Räihä
17. joulukuuta, 2007 14:41

Microsoftin kehittämä PlaysForSure-sertifiointi kokee imagollisen muutoksen ja jatkossa se tunnetaan Certified for Windows Vista -nimellä. PlaysForSure on Microsoftin antama laatuleima niille laitteille, jotka mm. toistavat DRM-suojattuja WMA-tiedostoja ja ovat yhteensopivia Windows Media Player -ohjelman kanssa.
Certified for Windows Vista -nimen valinta tuo esiin kuitenkin muutamia ongelmakohtia nimeämisessä, sillä Vista-sanasta huolimatta Vista-käyttöjärjestelmän omistaminen tai käyttäminen ei ole millään tavalla pakollista kyseisten laitteiden kanssa.
Toinen ongelma tulee esiin Microsoftin Zune-mediasoittimen myötä, joka on varustettu Certified for Windows Vista -leimalla, mutta se ei pysty toistamaan PlaysForSure-yhteensopivien musiikkikauppojen DRM-suojattuja WMA-tiedostoja laisinkaan. Täten kaupoissa on jatkossa ainakin kaksi ominaisuuksiltaan erilaista Certified for Windows Vista -logolla varustettua laiteperhettä.
Jupiter Researchin analyytikko Michael Gartenberg uskoo Microsoftin uuden nimeämiskäytännön aiheuttavan ongelmia kuluttajille. Gartenbergin mukaan PlaysForSure oli hyvä idea, mutta sen toteutus ei vastannut sille asetettuja odotuksia.
Tällä hetkellä PlaysForSure-tuki löytyy mm. monista SanDiskin, Sonyn ja Creativen mediasoittimista. Verkkokauppojen puolella PlaysForSurea tukevat mm. Napster ja Real Rhapsody. Myös Nokia ilmoitti aiemmin tänä vuonna tukevansa PlaysForSurea matkapuhelimissaan ja tulevassa musiikkikaupassaan.
PlaysForSure kehitettiin kilpailijaksi Applen FairPlay-tekniikalle, mutta iPodien ja iTunesin markkinajohtajuus on pitänyt PlaysForSuren suosion pienenä. Jos DRM-vapaan musiikin myynti yleistyy, voi kummankin tekniikan tarpeellisuus tulla kyseenalaiseksi hyvin nopeasti.
Lähteet:
Ars Technica
InformationWeek
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.