Tämän vuoden Euroviisut kuullaan monikanavaäänellä joulupäivänä

Kaarlo Räihä
13. joulukuuta, 2007 13:49

Keväällä uutisoimme kuinka suomalaiset eivät päässeet nauttimaan Euroviisujen tarjonnasta surround-äänillä, vaan suomalaisten oli tyytyminen pelkkiin stereo-ääniin. Nyt yli puoli vuotta kisojen jälkeen tilanne korjaantuu, sillä Yleisradio lähettää joulupäivänä koosteen viime kevään Eurovision-laulukilpailujen musiikkitarjonnasta ja tällä kertaa monikanavaäänet saapuvat myös suomalaisten korviin.
Ohjelmaa pääsee seuraamaan tiistaina 25.12. klo 15.30 - 17.00 sekä YLE TV2- että YLE Ekstra -kanavilta. YLE TV2:n lähetys on varustettu stereo-äänillä ja YLE Ekstran lähetys sisältää puolestaan Dolby Digital 5.1 -ääniraidan.
Koosteessa nähdään yli 20 maan esitykset ja mukana on myös paloja väliaikanumeroista, joissa esiintyivät mm. Lordi ja Apocalyptica.
Keväällä stereo-äänien valintaa perusteltiin digiboksien ongelmilla, sillä osassa digibokseista oli mahdollista etteivät monikanavaäänet toimisi lainkaan. Euroviisujen tekniikasta vastannut Kaj Flood sanoi kuitenkin, ettei todellista riskiä ollut, sillä testeissä kaikki testatut digiboksit olivat toimineet ongelmitta.
Jo tuolloin monet miettivät miksi Yleisradio ei lähetä Euroviisuja useammalla eri kanavalla, kuten se tekee nyt koosteen kanssa. Yleisradion rajoitukset koskivat kuitenkin ainoastaan suomalaisia ja muissa maissa Euroviisuja pääsi katselemaan parhaassa tapauksessa monikanavaäänillä ja teräväpiirtokuvalla.
Lähteet:
Yle.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.