Limewire joka kolmannessa tietokoneessa?

Kaarlo Räihä
14. joulukuuta, 2007 1:10

Tiedostojen jakamiseen tarkoitettu Limewire-ohjelma näyttää olevan erityisen suosittu ohjelma, sillä Digital Music News- ja BigChampagne-tutkimusyhtiöiden julkaiseman tiedotteen mukaan Limewire löytyy noin joka kolmannesta tietokoneesta.
Yhtiöiden teettämässä tutkimuksessa selvitettiin eri P2P-ohjelmien suosiota ja tutkimuksen mukaan noin 36,4 prosenttia tietokoneista sisältää Limewire-ohjelman. Tutkimusyhtiöiden tiedot perustuvat kyselyyn, jossa tutkittiin noin 1,6 miljoonan tietokoneen sisältämiä ohjelmistoja. Tulokset perustuvat PC Pitstop -ohjelman keräämiin tietoihin, joita ohjelman käyttäjät ovat voineet lähettää halutessaan ohjelman kehittäjille.
Viime vuonna Limewiren vastaava osuus oli 34,1 prosenttia ja tutkimuksen mukaan Limewire on yksittäisistä P2P-ohjelmista ylivoimaisesti suosituin. Limewiren suurimmaksi uhkaajaksi on nousemassa µTorrent, jonka tarkkaa prosenttiosuutta tiedote ei kuitenkaan paljastanut.
Limewiren levinneisyys on kiinnostanut monia tahoja sen jälkeen, kun äänitealan oikeuksia puolustava RIAA haastoi Limewire-ohjelmaa kehittävän Lime Groupin oikeuteen. RIAA:n mukaan Limewire kannustaa ohjelman käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksiin ja täten ohjelman kehittäjät ovat osittain vastuussa ohjelman avulla tehdyistä tekijänoikeusrikkomuksista.
Lime Group vastasi haasteeseen haastamalla levy-yhtiöitä oikeuteen, mutta viime viikolla oikeus lopetti jutun käsittelyn, koska Lime Groupilla ei ollut esittää riittäviä todisteita jutun tiimoilta.
Lähde:
eMediaWire

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.