Warner sittenkin Blu-rayn leipiin?

Lauri Jämsä
11. joulukuuta, 2007 7:55

Business Week -lehden julkaiseman artikkelin mukaan Warner Bros on sittenkin lopettamassa HD DVD -teräväpiirtolevyformaatin tukemisen mahdollisesti jo ensi kuussa järjestettävillä CES 2008 -messuilla.
Väite kuulostaa hieman oudolta, sillä hieman yli kuukausi sitten Warner kertoi huhujen Blu-rayn leiriin siirtymisestä olevan täysin perättömiä. "Voin kertoa teille, että Warnerin linjaus ei ole muuttunut, ja tiedän, että Dan ei tarkoittanut antaa ymmärtää toisin. Tuemme molempia formaatteja, eikä meillä ole mitään aikomuksia muuttaa politiikkaamme asian suhteen", Jim Noonan Warnerilta kertoi tällöin.
"Huhu kertoo, että Warner on tulossa pian mukaan", kertoi lehdelle Lionsgate-studion varapuhemies Michael Burns. "Mikäli näin käy, siirtyminen tekee HD DVD:n taistelussa mukana pysymisen erittäin vaikeaksi."
Mikäli elokuvayhtiö siirtyy täysin Blu-rayn leipiin, teräväpiirtoformaatti tulisi hallitsemaan markkinoita noin 70 prosentin markkinaosuudella.
Lehden artikkelissa mainitaan kuitenkin myös se tosiseikka, että mikäli Warner kallistuukin HD DVD:n leiriin päin, jakaisi tämä markkinat sellaiseen tilanteeseen, joka ei ole ainakaan kuluttajien kannalta paras mahdollinen. Kahden formaatin tasavertainen taistelu voisi heidän mukaansa tuoda mukanaan hämmennyksen, jossa kuluttajat eivät enää tiedä, mitä kannattaa ostaa. Tämä voisi vaikeuttaa kokonaan uusiin teräväpiirtoelokuvaformaatteihin siirtymistä.

Lähteet:
Business Week
Pocket-lint.co.uk

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.