Toinen Finreactor-jutun valitus hylätty hovioikeudessa

Kaarlo Räihä
11. joulukuuta, 2007 16:41

Finreactor-jutun käsittely on taas edennyt hieman pidemmälle, kun Helsingin hovioikeus hylkäsi tuusulalaisen miehen tekemän valituksen käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta.
Viime vuoden marraskuussa Tuusulan käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen tekijänoikeusrikkomukseen, josta miehelle langetettiin rangaistukseksi 30 päiväsakkoa ja tämän lisäksi hän joutui maksamaan yli 6 000 euroa hyvitystä, vahingonkorvausta ja oikeudenkäyntikuluja neljälle pelitalolle.
Sekä mies että syyttäjä valittivat käräjäoikeuden päätöksestä. Miehen mukaan pelkän torrent-tiedoston vieminen Finreactoriin ei loukannut kenenkään tekijänoikeutta, koska torrent-tiedostot eivät sisältäneet tekijänoikeuden suojaamaa materiaalia.
Mies lisäsi Finreactor-trakkerille useita eri torrent-tiedostoja, joiden avulla trakkerin käyttäjät pystyivät jakamaan keskenään eri N-gage-pelejä. Pelejä ladattiin näiden torrent-tiedostojen avulla muutamia satoja kertoja.
Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, mutta tuomittu joutuu korvaamaan pelitaloille näiden oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa, josta tulee miehelle lisälaskua 1 750 euroa.
Syyttäjän valitus koski puolestaan rikosnimikettä. Syyttäjä olisi halunnut, että syytetty olisi tuomittu tekijänoikeusrikoksesta, mutta Finreactor-tapausten tutkinnan aikana voimassa oli vielä vanha tekijänoikeuslaki, jonka mukaan mies oli syyllistynyt vain tekijänoikeusrikkomukseen.
Lähteet:
ITviikko
TTVK

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.