50 Cent puhuu piratismin puolesta

Lauri Jämsä
9. joulukuuta, 2007 11:22

32-vuotias rap-artisti 50 Cent antoi eilen norjalaiselle Dagbladet-lehdelle haastattelun ennen esiintymistään Oslon Sentrum Scene -klubilla. Häntä haastateltiin muun muassa Kroatiassa nousseesta mahdollisesta kokaiininkäyttökohusta, mutta lehti tenttasi 50 Centiä myös nykyisestä levyteollisuuden ongelmasta, eli musiikin vertaisverkkolatauksesta.
50 Cent pyörittää yhdessä Sha Money XL:n kanssa omaa G-Unit Records -levymerkkiään, joka on Universal Musicin tytäryhtiö. Haastattelussa hän toteaa, että heidän yrityksellään ei mene kovin hyvin, kuten ei mene koko levyteollisuudellakaan.
"Tekniikan kehitys vaikuttaa kaikkiin, ja meidän on sopeuduttava siihen. Vaikutus tuntuu erityisesti hip hopissa, joka on nuorekkaan yleisön varassa elävä musiikkityyli. Hip hopin asiakaskunta muodostuu yksilöistä, jotka omaksuvat uudet innovaatiot nopeammin, kuin klassisen tai jazz-musiikin fanit. Mutta musiikkiteollisuuden on tärkeää ymmärtää se, että tämä ei kuitenkaan vahingoita artisteja", hän summaa haastattelussa.
50 Cent kertoo, että hyvä fani on artistille arvokas asiakas, hankkipa hän musiikkinsa ostamalla tai laittomista lähteistä. "Konsertit ovat nykyään loppuunmyytyjä, ja alan teollisuuden on ymmärrettävä, että heidän on pakko ottaa haltuun koko 360 asteen kenttä artistin ympärillä. Heidän on opittava maksimoimaan omat tulonsa konserteista ja fanituotteiden myynnistä. Se on ainoa tapa, jolla he voivat saada markkinointiin investoimansa rahat takaisin."
Suurimpana ongelmana 50 Cent näkee levy-yhtiöiden toimintatavan. Artistit eivät saa hänen mukaansa yhtä paljon apua omaan kehitykseensä, kuin aikaisemmin. "Levy-yhtiöt opettelevat tällä hetkellä kaupittelemaan soittoääniä, eivät levyjä. He eivät ymmärrä täydellisen taideteoksen arvoa", hän arvioi.

Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.