Elokuvia teatterissa kuvannut "maVen" oikeuden eteen Kanadassa

Kaarlo Räihä
8. joulukuuta, 2007 13:42

Kanadalainen Geremi Adam on joutumassa mahdollisesti vankilaan, koska hän on paikallisen poliisin mukaan myynyt ja levittänyt internetissä elokuvia, joita hän on kuvannut elokuvateattereissa.
Adam tunnetaan internetissä paremmin maVen-nimellä ja hän levitti vuosien 2004-2006 aikana internetiin luvattomat kopiot mm. Bourne Supremacy- (Medusan isku), Collateral-, Harry Potter and the Goblet of Fire- (Harry Potter ja liekehtivä pikari), Mission Impossible 3- (Vaarallinen tehtävä 3), X-Men: The Last Stand- (X-Men: Viimeinen kohtaaminen), Cars (Autot) ja Superman Returns -elokuvista. Yleensä Adamin nauhoittamat elokuvat ilmaantuivat P2P-verkkoihin ladattavaksi pari päivää niiden ensi-illan jälkeen.
Syksyllä 2006 Adam jäi kuitenkin kiinni Montrealissa, jossa poliisi takavarikoi hänen kannettavan tietokoneen ja videokameran, jolla Adam oli juuri kuvannut How to Eat Fried Worms- (Paistetut madot ja kuinka niitä syödään) ja Invincible-elokuvat (Voittamattomat). Adam laskettiin kuitenkin vapaaksi, koska tuolloin elokuvien kuvaaminen elokuvateattereissa oli laillista Kanadassa. Adam jatkoi tapauksen jälkeen vielä toimintaansa ja kuukauden päästä hänet otettiin jälleen kiinni virkavallan toimesta.
Paikalliset poliisit ovat tehneet yhteistyötä FBI:n kanssa, jotta Adamia vastaan saatiin kerättyä riittävästi todistusaineistoa ja nyt poliiseilla on todisteita siitä, että Adam on levittänyt kahta elokuvaa luvattomasti internetissä. Jos Adam todetaan syylliseksi, voi hän saada kuuden kuukauden vankilatuomion ja vahingonkorvaukset voivat nousta 25 000 Kanadan dollariin eli noin 17 000 euroon.
Paikallisen poliisin mukaan Adam on erittäin onnekas, sillä kesällä voimaantulleen uuden lain myötä pelkästään elokuvien kuvaaminen elokuvateatterissa ilman lupaa voi tuoda kahden vuoden vankeustuomion.
Huhujen mukaan Adam oli myynyt kuvaamiaan kopioita internetissä ja yhdestä uutuuselokuvasta Adam olisi netonnut jopa 1 000 dollaria. Poliiseilla ei kuitenkaan ole todisteita tällaisesta toiminnasta, joten Adamia ei tulla syyttämään elokuvien myymisestä.
Lähde:
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.