OiNK-piraattitutkinnassa yllättävä tilanne

Lauri Jämsä
7. joulukuuta, 2007 9:34

Britannian ja Hollannin poliisit sulkivat lokakuussa OiNK-sivuston, joka jakeli tekijänoikeudella suojattua musiikkia luvatta käyttäjilleen. Amsterdamista löytyneet sivuston pyörittämiseen käytetyt palvelimet takavarikoitiin ja 24-vuotias mies pidätettiin epäiltynä useista tekijänoikeusrikoksista.
Nyt TorrentFreak raportoi tutkintavaiheen edenneen vaiheeseen, jonka aikana poliisi yleensä paneutuu palvelimien kiintolevyjen sisältöön kopioimalla levyjen tiedot itselleen. Epäilyttävää tällä hetkellä on kuitenkin se, että poliisin palauttamien palvelimien kiintolevyt oli pyyhitty putipuhtaaksi. Kaiken todistusaineiston kerrotaan kadonneen - ainakin ylläpitäjä Alan Ellisin käsistä.
Alkuperäisen todistusaineiston hävittämisen laillisuus on tässä vaiheessa vielä epäselvää. Varmaa on kuulemma kuitenkin se, että Britannian poliisille on syötetty pajunköyttä antipiratismijärjestöjen toimesta, sillä IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) ja BPI:n (British Phonographic Industry) raportoidaan kannelleen poliisille, että OiNK olisi ollut kaupallinen piraattioperaatio, jolla tienattiin suuria summia rahaa. Näiden väitteiden perusteella sivuston ratsaussuunnitelmat lähtivät luultavasti alunperin käyntiin.
Poliisin kerrotaan lykänneen syyteiden nostamista sivuston ylläpitäjää vastaan joulukuun 21. päivästä ensi vuoden helmikuun 4. päivään. Syytä tähän ei ole ilmoitettu, mutta TorentFreak arvelee poliisin olevan umpikujassa palvelimien tietojen kanssa, jotka eivät mahdollisesti ole antaneet sittenkään oikeudessa pitäviä todisteta sivuston rikollisesta toiminnasta.

Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.