Xbox 360:n HD DVD -asema Jenkeistä 87 eurolla

Lauri Jämsä
6. joulukuuta, 2007 13:19

HD DVD -formaatin tukijat eivät ole selvästikään antamassa periksi, vaikka Blu-ray-elokuvien myynnin on raportoitu olevan tällä hetkellä parempaa, kuin koskaan ennen. Esimerkiksi Microsoftin kerrotaan laskeneen Xbox 360 -pelikonsolin kaveriksi tarkoitetun HD DVD -aseman hintaa noin 30 prosentilla. HD DVD -soittimien paras ase onkin Blu-ray-soittimia kilpailukykyisempi hinnoittelu.
Sony PlayStation 3 -pelikonsolin hinnanalennuksien osakseen aiheuttama Blu-ray-formaatin markkinoiden vahvistuminen on saanut myös Microsoftin tarkastamaan teräväpiirtoelokuvia toistavan HD DVD -asemansa hinnoittelua. Esimerkiksi Amazon.comin ja Toys-R-Us:n on raporoitu myyvän HD DVD -asemaa 129 dollarilla (noin 87 euroa). Alennus on melkoinen, sillä aikaisemmin asemaa on kaupiteltu 179 dollarilla (noin 122 euroa). Suomessa Microsoftin HD DVD -asemasta saa pulittaa tällä hetkellä noin 160 euroa.
Hetki sitten raportoitiin, että Yhdysvalloissa on myyty Blu-ray-toistoon kykeneviä laitteita noin 2,7 miljoonaa. Luku sisältää myös PlayStation 3 -pelikonsolit. HD DVD -toistolaitteita on mennyt samassa ajassa kaupaksi noin 750 000 kappaletta.
Syksyllä Microsoft pudotti HD DVD -aseman hintaa 199 dollarista 179 dollariin. Suomessa Microsoft tarjoaa HD DVD -aseman ostajille kylkiäiseksi viittä HD DVD -elokuvaa. Tarjouksen kerrotaan olevan voimassa ainakin 31.1.2008 asti. Xbox 360:n HD DVD -aseman hankkiminen on tällä hetkellä myös edullisin tapa saada tietokoneeseen HD DVD -toistomahdollisuus, sillä laitteen saa toimimaan myös normaaleissa tietokoneissa.

Lähde:
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.