Michael Bayn mukaan Microsoft sotkee tahallaan teräväpiirtosotaa

Kaarlo Räihä
6. joulukuuta, 2007 14:28

Elokuvaohjaaja Michael Bay, joka on ohjannut mm. Transformers ja The Island -elokuvat on jälleen kertonut mietteitään Blu-rayn ja HD DVD:n välisestä taistelusta.
Bayn mukaan Microsoft rahoittaa tahallaan HD DVD -leirin toimia, jotta osapuolten välinen taistelu kuluttajista kestäisi mahdollisimman pitkään, jolloin kuluttajien epävarmuus ajaisi heidät Microsoftin lanseeraaman digitaalisen elokuvakaupan asiakkaiksi.
Bayn kommentointi ei ole vakuuttanut kaikkia, sillä toistaiseksi Microsoftin ainoa videokauppa on Xbox 360 -pelikonsolin yhteydessä toimiva Xbox Live Marketplace, jonka käyttäminen ei ainakaan toistaiseksi onnistu tietokoneella. Tämän lisäksi teräväpiirtoelokuvien lataaminen palvelun kautta vie runsaasti aikaa, eikä elokuvia voi ainakaan toistaiseksi ostaa Marketplacen kautta, vaan kuluttajan on tyydyttävä elokuvien vuokraamiseen, joten nykyisellään Marketplace ei kilpaile suoraan Blu-ray- ja HD DVD -elokuvia vastaan.
Bay uskoo kuitenkin, että ajan myötä Microsoftin päämäärät tulevat entistä selvemmin esille.
Bay on vannoutunut Blu-ray-formaatin tukija ja hänen kantansa on tullut selvästi esille sen jälkeen, kun Paramount päätti luopua Blu-ray-elokuvista, jonka takia Bayn ohjaama Transformers-elokuva tuli myyntiin vain DVD- ja HD DVD -versioina, vaikka Bay olisi halunnut elokuvan julkaistavan myös Blu-ray-levynä.
Lähteet:
Electronista
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.