Oikeus ei jatka Limewiren nostaman kartellijutun käsittelyä

Kaarlo Räihä
6. joulukuuta, 2007 1:00

Limewire-ohjelmaa kehittävä Lime Group on kokenut tappion oikeudessa, kun yrityksen viime vuonna nostama oikeusjuttu yhdysvaltalaisia levy-yhtiöitä vastaan tuli tiensä päähän. Tuomari Gerard Lynch ei vakuuttunut siitä, että levy-yhtiöiden toiminta olisi vahingoittanut Lime Groupin toimintaa, joten tapauksen käsittely ei jatku liittovaltion tuomioistuimessa.
Lynchin sanoo, ettei Lime Group esittänyt tarpeellisia todisteita, joiden valossa jutun käsittelyä olisi voitu jatkaa. Lime Group voi kuitenkin nostaa jutun uudestaan pöydälle osavaltioiden tuomioistuimissa, mutta ilman uusia todisteita jutun käsittely tuskin etenee kovin pitkälle.
Lime Groupin alkuperäisten syytösten mukaan levy-yhtiöt pyörittävät Yhdysvalloissa laitonta kartellia, jonka tarkoituksena on luoda monopoli digitaalisen musiikin myyntiin ja levittämiseen internetissä. Tämän lisäksi Limewiren mukaan levy-yhtiöt mm. yrittivät vahingoittaa yrityksen mainetta ja tunkeutuivat luvatta Limewire-ohjelmaa käyttäneiden käyttäjien tietokoneille.
Lime Groupin mukaan yritys oli yrittänyt neuvotella levy-yhtiöiden kanssa sopimusta musiikin kauppaamisesta Limewire-ohjelman avulla, mutta levy-yhtiöt eivät suostuneet tähän suoraan, vaan vaihtoehtoina oli joko uuden suodatustekniikan lisääminen Limewire-ohjelmaan tai yrityksen myyminen iMeshille.
Viime vuoden heinäkuussa RIAA haastoi Limewire-ohjelman kehittäjät oikeuteen, koska ohjelman tekijöiden uskottiin kannustavan ohjelman käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksiin. Limewiren kehittäjät vastasivat syytteisiin omalla haasteellaan pari kuukautta tämän jälkeen.
Lähteet:
Associated Press (via Google)
BetaNews
Slyck

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.