RIAA jäi nuolemaan näppejään

Lauri Jämsä
3. joulukuuta, 2007 8:13

RIAA (Recording Industry Association of America) on jahdannut yhdysvaltalaisia yliopisto-opiskelijoita jo usean vuoden ajan lähettämällä yliopistoille kirjeitä, joissa kerrotaan heillä opiskelevien nuorten syyllistyneen laittoman musiikkimateriaalin lataamiseen. Viime aikoina RIAA on jättänyt opiskelijoiden seulomisen yliopistojen tehtäväksi ilmoittamalla kirjeitse ainoastaan, että joku oppilaitoksen opiskelijoista tai henkilökunnasta on rikkonut tekijänoikeuslakeja ja on saatettava siitä vastuuseen.
Tällä kertaa RIAA jäänee nuolemaan näppejään, sillä Oregonin osavaltion syyttäjänvirasto ei suostunut syyttämään Oregonin yliopisto-opiskelijoita laittomasta musiikkilatauksesta. Etujärjestö RIAA yritti nostaa syytteet 17 opiskelijaa vastaan. Syyksi syyttäjänvirasto kertoi sen, että "asia on hankala ja monikäsitteinen".
"Meidän mielestämme yliopistoja ei voi vaatia tekemään tutkimustyötä musiikkiteollisuuden puolesta", apulaissyyttäjä Pete Shepherd totesi AP:lle.
Päätös ei kuulemma johdu siitä, että lataaminen olisi oikein, vaan siitä, että tutkimusmenetelmät eivät ole sopivia.
Musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA:lla on ollut tapana lähettää vuosittain tuhansia kirjeitä laittomasti musiikkia lataaville yliopisto-opiskelijoille. Pari viikkoa sitten järjestö lähetti 417 kirjettä yhteensä 16 yliopistoon. Kirjeissä ehdotetaan asian sopimista edullisesti (yleensä muutaman tuhannen dollarin hintaan), jolloin vältetään oikeudenkäyntiprosessi. Kirjeissä ehdotettua sovittelua on kuvattu muun muassa "ohittamattomaksi tarjoukseksi".

Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.