Xbox 360:n syyspäivitys tuo DivX- ja Xvid-tuen ensi viikolla

Kaarlo Räihä
1. joulukuuta, 2007 14:17

Microsoft on julkaisemassa ensi viikolla kauan odotetun syyspäivityksen Xbox 360 -pelikonsolille, joka tuo mukanaan paljon uudistuksia ja korjauksia konsolin toimintoihin. Vaikka päivitys piti alkuperäisen aikataulun mukaan julkaista jo syksyllä, on päivityksen julkaisu venynyt sen massiivisuuden takia.
Monille uuden päivityksen tärkein uusi ominaisuus on tuki MPEG-4 Part 2 -standardin Simple ja Advanced Simple Profile -versioille, jonka myötä joulukuun neljännestä päivästä lähtien voi konsolilla katsella DivX- ja Xvid-koodekeilla pakattuja videoita. Konsolin toistaa sekä AVI- että DIVX-tiedostoformaatteja ja audion suhteen näissä tiedostoissa tuettuna ovat Dolby Digital- ja MP3-ääniraidat, joten konsolilla pystyy jatkossa katselemaan esim. Stage6-videopalvelun videoita.
DivX- ja Xvid-videoissa tuetaan virallisesti resoluutiota 1280x720 asti, mutta 1UP-sivuston tekemissä testeissä, myös 1080p-resoluution videot toistuivat ongelmitta. Dolby Digitalin osalta tuetaan myös 5.1-ääniraitoja. Muutenkin eri videoiden toistotukea on parannettu ja useita toistoon liittyneitä ongelmia on korjattu. Tarkempi lista tuetuista videoformaateista löytyy täältä.
Muita uudistuksia löytyy mm. Live-profiilista, johon voi päivityksen jälkeen lisätä enemmän tietoa itsestään ja sosiaalisen verkostoitumisen hengessä Liven käyttäjät voivat laittaa oman kaverilistansa julkiseksi, jolloin halukkaat voivat selvitellä millaisessa seurassa kukin pelaaja pelejään pelaa.
Yksi suuri uudistus koskee vanhempia, jotka voivat nyt rajoittaa lastensa pelaamista, eli lapsille voi jatkossa asettaa aikarajat, joilla voidaan rajoittaa lasten pelaamista päivittäin tai viikoittain nollautuvalla laskurilla, johon vanhemmat voivat valita suurimman mahdollisen peliajan 15 minuutin tarkkuudella.
Mukana on myös aiemmin uutisoitu mahdollisuus ostaa Xboxin pelejä Xbox 360:lle Xbox Liven Marketplacen kautta.
Laitteiston puolella päivityksen pitäisi parantaa erillisen WLAN-adapterin yhteensopivuutta useiden eri WLAN-tukiasemien kanssa ja myös HDMI-ulostulon toimivuus on parantuu päivityksen myötä.
Tarkempi lista päivityksen tuomista uudistuksista ja muutoksista löytyy täältä.
Lähteet:
Joystiq
Xbox.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.