Suomi puhui DVB-H:n puolesta

Lauri Jämsä
30. marraskuuta, 2007 7:38

Kerroimme toissa päivänä Nokian kehittelemän DVB-H-tekniikan pakollistamisen joutumisesta EU:ssa vastatuuleen. Uutistoimisto Reuters kertoi tällöin ainakin kymmenen maan aikovan vastustaa ainoastaan yhden mobiilitelevisiotekniikan tulemista pakolliseksi EU:n alueella. Suurien vastustajamaiden joukossa ovat muun muassa Iso-Britannia, Saksa, Espanja ja Hollanti. Suomi ja Ranska ovat tekniikan pakollistamisen puolella.
Viestintäministeri Suvi Lindén on puhunut yhden yhtenäisen mobiilitelevisiostandardin, DVB-H:n, valinnan puolesta Brysselissä. Hänen mukaansa eurooppalaisille palveluiden ja sisällöntuottajille olisi suuri etu avoimesta, yhteensopivasta ja yhtenäisestä teknisestä toimintaympäristöstä. Lindén puhui asiasta eilen EU:n viestintäministerien yhteisessä kokouksessa Brysselissä.
DVB-H:n valintaa EU:n yhteiseksi mobiilitelevisiostandardiksi vastustavat maat perustelevat päätöstään sillä, että ainoastaan kysynnän tulisi ohjata markkinoita. Tämä saattaa johtaa pahimmillaan siihen, että markkinoille tulee useita standardeja edustavia laitteita, mitä ei voi pitää ainakaan kuluttajien kannalta hyvänä asiana.
Lähde:
MicroPC.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.