Google paikantaa ilmaiseksi ilman GPS:ää

Lauri Jämsä
29. marraskuuta, 2007 7:53

Hakukonejätti Google on tuomassa ilmaista paikannuspalvelua myös niille puhelimille, joissa ei ole GPS-vastaanotinta laisinkaan. Uudistetun Google Maps for Mobile -palvelun kerrotaan osaavan paikallistaa matkapuhelimen sijainti kolmiomittauksen avulla.
Googlen My Locations -palvelu tunnistaa puhelimen sijainnin matkapuhelintukiasemien signaalien perusteella. Vaikka tukiasemia hyödyntävä kolmiomittaus kuulostaa hienolta ja uudelta, ei sillä päästä lähellekään GPS-järjestelmän tarkkuuteen, joka näyttää sijainnin parhaimmillaan jopa muutaman metrin tarkkuudella.
Cnetin tietojen mukaan Googlen palvelu ilmoittaa matkapuhelimen sijainnin noin kymmenen korttelin tarkkuudella. Tämä tekee siitä tavallisessa navigaattorikäytössä hieman epäkäytännöllisen, mutta palvelun avulla pystyy ainakin tarkistamaan, että mihin kaupunginosaan on eksynyt. Matkapuhelinoperaattorit ovat tarjonneet vastaavaa maksullista palvelua jo pidemmän aikaa.
My Locations -palvelu on tarjolla tällä hetkellä vasta Yhdysvalloissa, mutta Euroopan, Britannian ja Aasian osien luvataan saavan pian omansa. Palvelu on ilmainen ja operaattoririippumaton. Matkapuhelinoperaattorista riippuen palvelun käyttäminen voi tosin tulla kalliiksi datasiirtomaksujen muodossa. Google Maps -ohjelmisto toimii useimmissa Nokian S60-pohjaisissa älypuhelimissa ja Windows Mobile -puhelimissa.

Lähteet:
CNET News
MicroPC.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.