Kaapelitalouksissa digiboksit vähissä

Lauri Jämsä
28. marraskuuta, 2007 10:39

Finnpanelin tässä kuussa tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisista kaapelitelevisiotalouksista vasta noin 76 prosenttia on valmistautunut analogisten televisiolähetysten loppumiseen hankkimalla olohuoneeseensa digisovittimen.
Tutkimuksen mukaan jo 99 prosenttia antennitalouksista on päivittänyt kotinsa digiaikaan hankkimalla digilähetysten vastaanottoon soveltuvan digiboksin. Noin tuhannen ihmisen puhelinhaastatteluun pohjautuvan tutkimuksen tulokset osoittavat, että televisiotalouksista noin kaksi prosenttia aikoi hankkia ensimmäisen digisovittimensa tämän vuoden puolella. Kahdeksan prosenttia vastanneista aikoi hankkia ensimmäisen digiboksinsa vasta ensi vuonna. Yhteensä kaksi prosenttia vastanneista kertoi, että ei aio hankkia digisovitinta ollenkaan, tai ei osaa sanoa, että milloin hankkii.
Tutkimuksen virhemarginaalin kerrotaan olevan 2-3 prosenttiyksikköä.
Analogiset televisiolähetykset päättyivät Suomessa maanpäällisessä antenniverkossa viime elokuun lopussa. Syyskuussa 16 prosenttia suomalaisista televisiotalouksista oli vielä ilman digisovitinta. Kaapelitelevisiotaloudet saavat nauttia analogisista lähetyksistä vielä hetken - kaapelioperaattoreille on annettu mahdollisuus jatkaa analogisia lähetyksiään verkossa vielä 2008-vuoden helmikuun loppuun saakka.

Lähde:
Tekniikka & Talous

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.