50-tuumainen kuva painaa nyt 100 grammaa

Lauri Jämsä
28. marraskuuta, 2007 10:03

Sydneylainen 22Moo on kertonut YelloMosquito-tytäryhtiönsä uudesta mielenkiintoisesta näyttölaitteesta. Yritys väittää tuovansa markkinoille maailman ensimmäiset langattomat videonäytöllä varustetut lasit, jotka toistavat esimerkiksi DivX-videoita.
YelloMosquiton Qingbar GP300 -lasien kehutaan olevan ensimmäiset videolasit maailmassa, jotka hyödyntävät uutta LCOS-tekniikkaa (Liquid Crystal on Silicon). Videolasien lupaillaan antavat käyttäjälleen samanlaisen elokuvakokemuksen, kuin 50-tuumainen näyttölaite kahden metrin etäisyydeltä katseltaessa.
Qingbar GP300:n lupaillaan olevan täysin langaton järjestelmä. Niiden kerrotaan olevan kevyet ja helposti mukana kulkevat. Laitteen mediasoitin tukee miniSD-muistikortteja, joten laajennettavuuttakin riittää. Laseilla on mahdollista toistaa myös muita formaatteja DivX:n lisäksi, ainakin MP4, MPG ja ASF ovat tuettujen videoformaattien listalla. Audioformaateista toistuvat MP3, WMA9, IMA ja AAC.
Tekniset tiedot:


Vaikka videolasiyritelmiä on nähty ajan saatossa jo useampiakin, taistelee YelloMoon Qingbar GP300 sarjassa ainakin edullisen hankintahintansa ja pienuutensa turvin. Yritys ottaa tällä hetkellä vastaan ennakkotilauksia laitteesta. Ennakkotilaajille hinta on 299 dollaria, jonka jälkeen hintalapussa lupaillaan lukevan 399 dollaria.


Lue tästä lisätietoa laitteesta.

Lähde:
Lehdistötiedote

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.