Kiinteästi tekstitetty TV1 korvaa Extran

Lauri Jämsä
28. marraskuuta, 2007 0:03

Kuten uutisoimme viime perjantaina, Yleisradion on huhuttu lakkauttavan osaa tuotannostaan. Lakkautusuhan alla olivat YLE Extra, Radio Extrem ja Radio Peili. Tänään YLE vahvisti kuitenkin, että ei ole lakkauttamassa ruotsinkielistä Radio Extremiä eikä suomenkielistä Radio Peiliä. Ainoastaan televisiokanava Extra tulee olemaan historiaa ensi vuoden alkuun mennessä.
Asiasta päätti tänään tiistaina Yleisradion hallintoneuvosto. Päätöksen mukaan Extran ohjelmistoa ohjataan esitettäväksi muille kanaville. Vapautuva jakelukapasiteetti käytetään alkuvaiheessa tekstitysongelman korjaamiseen. Kanavapaikalla aiotaan lähettää TV1-kanavaa, jossa tekstitykset on poltettu kiinteästi kuvaan. Näin tekstit saadaan näkymään oikein kaikissa digivastaanottimissa.
Yleisradio kertoo, että ensi syksynä kanavapaikalle siirtyy Ruotsin SVT Europa -kanava. Päätös luopua Extra-kanavasta oli Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan raskas, mutta tarpeen.
"Tekstitysongelmiin on kertakaikkiaan saatava ratkaisuja, ja varma tapa on polttaa teksti kiinni kuvaan. Emme kuitenkaan halunneet luopua TV1:n digitekstityksen vammais- ja erityispalveluista, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lähettää TV1 kahteen kertaan. Siksi Extra sai väistyä tämän poltetulla tekstillä tulevan TV1:n tieltä", Jungner kertoo. Hän myöntää päätöksen kertovan, että tekstitys ei ole edelleenkään toiminut odotetulla tavalla korjausyrityksistä huolimatta.

Lähde:
YLE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.