Blu-ray-elokuvat myyvät HD DVD -elokuvia paremmin Euroopassa

Kaarlo Räihä
27. marraskuuta, 2007 15:34

Blu-rayn ja HD DVD:n välisestä kamppailusta on julkaistu tarkempia tilannetietoja lähinnä Yhdysvaltojen markkinoilta, mutta nyt markkinatutkimusyhtiö Media Control Gfk International on julkaissut Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien myyntilukuja myös Euroopasta.
Yrityksen julkaisemien tietojen mukaan Blu-rayn osuus teräväpiirtoelokuvien markkinoista on 73 prosenttia ja HD DVD -elokuvien osuus on vastaavasti 27 prosenttia. Blu-ray-elokuvia on tänä vuonna myyty Euroopassa jo yli miljoona kappaletta ja suosituimpia elokuvia ovat olleet 300, Spider-Man 3 (Hämähäkkimies 3) ja Pirates of the Caribbean: At World's End (Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla).
Blu-rayn menestys on pitkälti Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin ansiota, sillä Blu-ray-levyillä olevia PlayStation 3 -pelejä on toimitettu yli 20 miljoonaa kappaletta eurooppalaisille kauppiaille.
Blu-ray-elokuvien osuus Euroopassa on hieman korkeampi kuin Yhdysvalloissa, jossa Home Media Researchin julkaisemien tietojen mukaan Blu-rayn markkinaosuus oli alkuvuodesta noin 66 prosenttia. Myytyjen elokuvien määrässä Yhdysvallat ovat kuitenkin selvästi Eurooppaa edellä, sillä pelkästään kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Yhdysvalloissa myytiin 1,6 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa.
Teräväpiirtoelokuvat tuntuvat kuitenkin kiinnostavan eurooppalaisia, vaikka kumpikaan osapuoli ei ole mainostanut tuotteitaan järin aggressiivisesti rapakon tällä puolen.
Lähteet:
Reuters
Washington Post

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.