Nokialta kosketusnäytöllinen simpukkapuhelin?

Lauri Jämsä
26. marraskuuta, 2007 23:17

Matkapuhelinvalmistaja Nokian uusittu kosketusnäyttöjä tukeva S60-ohjelmistoalusta on luvassa markkinoille ensi vuoden aikana. Nyt huhut pyörivätkin tulevien puhelinmallien ja niiden tekniikan ympärillä.
Nokian jättämän patenttihakemuksen mukaan suunnitteilla olisi muun muassa läppäpuhelin, jonka sisäpuolelta löytyy kaksi näyttöä. Ilmeisesti vain toinen näytöistä on varustettu kosketusnäyttöominaisuudella, jonka ansiosta se toimittaa näppäimistön virkaa. Myös LG on esitellyt kahden sisänäytön puhelinta patenttihakemuksen muodossa jo useampi kuukausi sitten, joten siinä mielessä Nokian suunnitelmat eivät ole kovin mullistavia.
Nokia on kuitenkin lisännyt hakemukseensa pienen ominaisuuden, jota ei kilpailijoilta vielä löydy: puhelimen on tarkoitus tunnistaa läpän aukaisukulman suuruus ja muokata käyttöympäristöä sen mukaan. Kun aukaisukulma on alle 160 astetta, kosketusnäyttö toimii puhelimen näppäimistönä totuttuun simpukkapuhelimen tapaan. Kun aukaisukulma on täydet 180 astetta, laajentuu työpöytä myös toiseen näyttöön, jolloin työskentelypinta-alaa saadaan lisää.
Käytännössä markkinoille saapuvat puhelimet eroavat tietysti aika lailla patenttihakemuksissa esitellyistä, mutta esimerkiksi tällä toimintaidealla varustettuja puhelimia nähtäneen Nokialtakin vielä jossain vaiheessa.

Lähteet:
Unwired View
Muropaketti

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.