Sarjakuvasankarit eivät kuulu P2P-verkkoihin

Kaarlo Räihä
24. marraskuuta, 2007 12:09

Vaikka tiedostojen jakeluun keskittyneissä P2P-verkoissa levitetään lähinnä ohjelmia, pelejä, musiikkia ja elokuvia, löytyy P2P-verkoista myös muuta sisältöä. Varsinkin sarjakuvia lukevat ja keräävät tahot ovat kiinnostuneet P2P-verkkojen tarjonnasta, sillä internetin avulla on helppo löytää harvinaisuuksia, joihin ei muuten pääsisi käsiksi.
Tekijänoikeudella suojattujen sarjakuvien leviäminen P2P-verkoissa ei kuitenkaan miellytä kustantamoita, joista monet eivät vielä tarjoa mahdollisuutta seurata sarjakuvasankareidensa seikkailuja internetin avulla.
Nyt Marvel- ja DC Comics -sarjakuvayhtiöt ovat yhteistuumin aloittaneet tekijänoikeuksiensa puolustamisen ja ensimmäisenä kohteena on Z-Cult FM -sivusto, joka on sarjakuviin keskittyvä Torrent-sivusto.
Z-Cult FM:n ylläpitäjä sai sarjakuvayhtiöiden asianajajilta sähköpostia, jossa vaadittiin sivuston sulkemista kokonaan tai yhtiöt rupeavat jatkotoimenpiteisiin. Z-Cult FM:n ylläpitäjä ei kuitenkaan sulkenut sivustoa, mutta torrent-tiedostojen lataaminen ei enää onnistu sivuston kautta.
Marvelin oma internetissä toimiva sarjakuvapalvelu avattiin viime viikolla, jossa 9,99 dollarin kuukausimaksua tai 59,88 dollarin vuosimaksua vastaan pääsee lukemaan yli 2 500 sarjakuvalehteä.
Marveli tarjontaa voi tutustua ilmaiseksi, sillä tällä hetkellä luettavana on noin 250 ilmaista sarjakuvaa. Sarjakuvien lukeminen onnistuu suoraan internet-selaimella, kunhan Adoben Flash-selainlaajennus on asennettuna.
Lähteet:
Comics Nexus
TorrentFreak
USA Today

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.