HD DVD -leiri pistää phaserit jakoon

Kaarlo Räihä
25. marraskuuta, 2007 1:10

Taistelu HD DVD- ja Blu-ray-formaattien välillä jatkuu edelleen ja nyt HD DVD -leiri on päättänyt aseistaa kannattajansa.
HD DVD -leiri ei kuitenkaan jaa kuluttajille oikeita aseita, vaan Star Trek -elokuvista ja -TV-sarjoista tuttuja phasereita. Phaserin näköisen kaukosäätimen saavat kaikki kuluttajat, jotka ostavat Toshiban HD DVD -soittimen ja Star Trek -sarjan ensimmäisen tuotantokauden HD DVD/DVD -version. Tarjous on voimassa Yhdysvalloissa helmikuun loppuun asti.
Noin 70 dollarin hintainen kaukosäädin toimii kaikkien Toshiban HD DVD -soittimien kanssa ja kauko-ohjauksen lisäksi phaserin toimintaa elävöittävät erilaiset ääni- ja valoefektit.
Hintaa Star Trekin HD DVD/DVD -versiolla on lähes 200 dollaria. Kymmenellä levyllä tuleva paketti voi kuitenkin olla sarjan ystäville hintansa arvoinen, sillä sarjan videomateriaali on remasteroitu alkuperäisiltä negatiiveilta 1080p-resoluutioon ja levyille on laitettu runsaasti extroja sekä lisätty uusi 5.1-ääniraita.
HD DVD/DVD -levy näyttää tällä hetkellä jäävän Star Trekin uuden tulemisen ainoaksi julkaisualustaksi, joten pelkkää remasteroitua DVD-versiota ei ainakaan toistaiseksi nähdä kauppojen hyllyillä.
Toshiban puolella uskotaan vahvasti, että yli neljäkymmentä vuotta vanhan sarjan uusintajulkaisu teräväpiirtoformaatissa kiinnostaa sarjan ystäviä ja Toshiban Louis Masses vakuuttaa, että HD DVD -julkaisu vie sarjan täysin uudelle tasolle. Star Trekin uskotaan olevan tärkein HD DVD -julkaisu tämän vuosineljänneksen aikana.
Lähteet:
High-Def Digest
MediaPost

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.