Ruotsissa artisti käräjille oman musiikkinsa levittämisestä?

Lauri Jämsä
23. marraskuuta, 2007 21:50

Ruotsalaislehti Expressen on kertonut Ruotsissa tapahtuneesta levypiratismitapauksesta, jossa syytettynä on itse artisti. Uutisen mukaan paikallinen levy-yhtiön omistaja Bert Karlsson on tehnyt rikosilmoituksen suositusta laulajatähdestään Nick Borgenista.
Karlsson uskoo Borgenin levittäneen laittomasti omia levyjään. Todisteina hänellä on levypainotehtaalta saatu todistus 10 000 CD-levyn kopioimisesta muusikolle ja epäillyn lähipiiriläiseltä saatu piraattilevy. Pimeää kauppaa on levyjehun mielestä harjoitettu noin 1,3 miljoonan kruunun edestä (noin 140 000 euroa).
Expressen soitti artistille itselleen tiedustellakseen asiaa. Hänen kerrotaan olleen lähes shokissa asian tiimoilta. "Minä en tiedä tällaisesta mitään. Levy, josta puhutaan, on vuodelta 1999, ja siitä painettiin 2 000 kappaleen painos mainostarkoituksiin jaettavaksi. Loppu meni jakeluun ja niistä maksettiin STIM:lle (ruotsalainen tekijänoikeusjärjestö) asianmukaiset korvaukset", Borgen kertoi hätääntyneenä.
Artisti kertoi ruotsalaislehdelle voivansa todistaa Bert Karlssonin väitteet vääriksi, ja aikoi ottaa välittömästi yhteyttä asianajajaansa saadakseen asian selvitettyä.
Tapaus on harvinainen, koska kyseessä ei ole yleinen nettipiratismi, eikä edes levyjen laiton jakelu toimintaan keskittyneiden tahojen toimesta. Rikosilmoituksia ei tehdäkään kovin useasti oman musiikin laittomasta levittämisestä.

Lähteet:
Expressen
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.