LeaseWeb ajaa Torrent-sivustot pois palvelimiltaan

Kaarlo Räihä
23. marraskuuta, 2007 23:35

Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN tuntuu olevan selvästi niskan päällä taistelussa hollantilaisia P2P-sivustoja vastaan, sillä useille P2P-sivustoille palvelimia ja internet-yhteyksiä vuokrannut LeaseWeb on ilmoittanut, että kyseiset sivustot saavat etsiä uuden kodin.
LeaseWeb on ilmoittanut useille Torrent-sivustoja pyörittäville asiakkailleen, että heidän on etsittävä uusi palveluntarjoaja ennen tämän kuun loppua. Joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen LeaseWebin palvelimien pitäisi olla vapaita Torrent-sivustoista.
LeaseWebin edustajan mukaan tarkoituksena on suojella yrityksen asiakkaita. Aiemmin tänä vuonna paikallinen tuomioistuin määräsi Leasewebin luovuttamaan everlasting.nu-sivustoa pyörittäneen asiakkaan henkilötiedot BREIN:ille, koska everlasting.nu-sivuston alaisuudessa pyörineen BitTorrent-trakkerin todettiin auttavan käyttäjiä tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomassa lataamisessa.
LeaseWeb valitti kuitenkin päätöksestä ja tapaus on tällä hetkellä korkeamman oikeusasteen käsittelyssä. Jos LeaseWebin valitus ei mene lävitse, voi BREIN tulevaisuudessa saada useiden BitTorrent-trakkereita pyörittävien tahojen henkilötiedot itselleen, jonka jälkeen BREIN voi haastaa kyseiset henkilöt oikeuteen. LeaseWeb haluaa välttää tämän tilanteen, jonka takia Torrent-sivustot saavat lähteä.
Muutto on edessä ainakin mybittorrent.com-, btmon.com-, btjunkie.org-, seedpeer.com-, what.cd- ja waffles.fm-sivustoilla. Todennäköisesti kyseiset sivustot muuttavat kokonaan pois Hollannista, sillä BREIN tuskin jättää sivustoja tai niille palvelimia vuokraavia yrityksiä rauhaan, jos sivustot jäävät Hollantiin.
Lähteet:
Piraattiliitto
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.