T-Mobile kauppaa iPhoneja nyt Saksassa SIM-vapaina

Kaarlo Räihä
21. marraskuuta, 2007 19:36

Saksassa iPhonen myyntioikeudet saanut matkapuhelinoperaattori T-Mobile joutuu tästä edes myymään iPhoneja myös ilman SIM-lukitusta.
Asiaan tuli muutos, kun kilpaileva matkapuhelinoperaattori Vodafone vei asian oikeuteen, koska sen mielestä T-Mobilen toiminta rikkoo Saksan lakeja. Tuomari määräsi, että iPhoneja on jatkossa myytävä myös ilman SIM-lukitusta ja pakollista kahden vuoden sopimusta. Tuomio ei ole kuitenkaan lopullinen, vaan tapauksen käsittely oikeudessa jatkuu parin viikon kuluttua.
Kuluttajille Applen puhelin ei tule kuitenkaan Saksassa kovin edulliseksi, sillä ilman kahden vuoden sopimusta T-Mobilen kanssa tulee iPhonelle hintaa 999 euroa. T-Mobilen sopimuksen kanssa puhelimen loppuhinnaksi tulee kuitenkin ainakin 1 176 euroa, joten vähän puheluita puhuva kuluttaja voi säästää rahaa hankkimalla pelkän iPhonen.
T-Mobile on myös lupautunut purkamaan aiemmin myymiensä iPhonejen SIM-lukitukset, jos puhelimen ostaja näin haluaa.
Vodafonen edustajan mukaan oikeusjuttu rajoittuu ainoastaan Saksaan, sillä Ison-Britannian lait suhtautuvat toisella tavalla vastaavaan kaupankäyntiin ja Ranskassa iPhoneja ei ole vielä toistaiseksi myynnissä. Vodafonen toimitusjohtaja Friedrich Joussen ei halua estää iPhonejen myyntiä Saksassa, vaan Joussen haluaa sitä, että kuluttajat voivat ostaa puhelimensa ilman rajoituksia.
Lähteet:
AppleInsider
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.