Prince palkkasi etsivät varjostamaan The Pirate Bayn ylläpitäjiä?

Lauri Jämsä
20. marraskuuta, 2007 8:14

Ruotsalaisen The Pirate Bay -sivuston ylläpitäjä Peter Sunde kertoi verkkojulkaisu Ars Technicalle tanskalaiskilvissä ajaneiden autojen varjostaneen häntä ja palvelun muita ylläpitäjiä Ruotsissa.
Maailman suurimmaksi torrent-sivustoksi tituleerattu The Pirate Bay on saanut harjoittamansa toiminnan takia maailmalla osakseen suurta mediahuomiota ennenkin. Nyt raportoidut yksityisetsiväepäilyt ovat kuitenkin uutta. Sunde epäilee varjostajilla olevan jotain tekemistä Prince-nimisen artistin kanssa.
Uutisoimme kuukausi sitten Princen tempauksesta haastaa useita hänen musiikkiaan laittomasti levittäviä sivustoja oikeuteen. Myös The Pirate Bay on suunniteltu vietävän oikeuteen. Jo kuukausi sitten kerrottiin, että tarkoitusta varten on palkattu Ruotsista asianajajia. Tällöin Peter Sunde ei kuitenkaan ollut kuullut mitään mistään oikeushaasteista.
Sunde kertoi, että heitä on myös kuvattu autoista. Salaman käyttö kuvattaessa kohdetta auton ulkopuolella on saanut Sunden kuitenkin epäilemään varjostajien älykkyyttä.
Princen piratismihyökkäysten sivutuotteena siipeensä ovat saaneet myös hänen omat fanisivustonsa, joita on kielletty julkaisemasta Princen tavaramerkin alaista sisältöä.
"Ihme, että Prince, jonka musiikista pidän todella, ei voi ymmärtää, että tällä menolla häntä aletaan verrata Metallica vastaan Napster -tekijänoikeussotaan", kertoi Peter Sunde sähköpostissaan Ars Technicalle. "Ja tiedämme kaikki, että kuka tulee häviämään tällä kertaa..."

Lähteet:
Ars Technica
Sektori.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.