Digi-TV aiheuttaa ongelmia kotitalouksissa

Kaarlo Räihä
20. marraskuuta, 2007 16:05

Siirtyminen digitaalisten televisiolähetysten katseluun ei ole sujunut ongelmitta. Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan noin 70 prosentilla digitalisoituneista kotitalouksista on ollut digi-TV:n katseluun tai käyttöön liittyviä hankaluuksia.
Yleisimmät ongelmat liittyvät Yleisradion digikanavilla käytössä olevaan tekstitykseen, joka on aiheuttanut harmaita hiuksia kuluttajille. TNS Gallup OY:n tekemä kysely suoritettiin tämän vuoden lokakuussa, joten siitä ei selviä sitä, ovatko Yleisradion viime viikolla tekemät tekstitysten muutokset vaikuttaneet ongelmien määrään. Toiseksi eniten ongelmia on ollut laitteiden kuvanlaadussa ja kolmanneksi suurin ongelma on ollut digilaitteiden jumiutuminen.
Myös digilaitteiden käyttöönotto on aiheuttanut ongelmia noin joka kuudennelle kotitaloudelle. Ongelmista huolimatta yli puolet kotitalouksista antoi laitteen käytettävyydestä hyvän tai erinomaisen arvosanan.
Kaapelitalouksille annettua analogisten lähetysten jatkoaikaa hyödynnetään viimeiseen asti, sillä ilman digisovitinta olevista kaapelitalouksissa yli puolet aikoo hankkia digisovittimen vasta helmikuun lopulla, jolloin analogiset lähetykset lopetetaan. Noin 10 prosenttia näistä talouksista ei aio hankkia digisovitinta lainkaan.
Tutkimus ei lupaa hyvää Yleisradiolle, jolla on jo ennestään huolia TV-maksua maksavien asiakkaiden vähentymisestä.
TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten 1 000 henkilöä Manner-Suomesta.
Lähteet:
HS
Viestintävirasto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.